Skip to content

ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE

GASTRONOMICKÝ VEČER

GASTRONOMICKÝ VEČER
Main Navigation
  • DOMU
  • ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE
  • VÍNA
  • KONTAKT
  • REKLAMA
  • Newsletter
  • Zásady ochrany osobních údajů

VÍNA

GASTRONOMICKÝ VEČER KLÁŠTER TEPLÁ

VÍNA PODÁVANÁ NA GASTRONOMICKÉM VEČERU 21.5.2022.

Vína si můžete objednat na arzo@arzo.cz

ALBARINO – ATLANTIS RIAS BAIXAS
Španělské bílé víno vyrobeno ze 100% hroznů Albarino. Elegantní barva, která je čistá citronově žlutá. Velmi intenzivní a trvalé aroma. Připomíná zelené jablko a tropické ovoce, jako je ananas a mango. Dlouhý a vytrvalý s dokonalou kyselinkou, která odpovídá tělu, což z něj dělá velmi příjemné víno. Vinice se nacházejí v Codado de Tea, na pravém břehu řeky Mino, mezi 100 a 250 metry nad mořem, na svazích s průměrným sklonem 10%. Půda je písčitá s žulovým podloží. Sklizeň se provádí ručně. Hrozny jsou jemně lisovány pneumatickým lisem. Řízená fermentace v kádích při nízké teplotě pro získání silného a čerstvého aromatického profilu.

320,-Kč


Sauvignon Garganega – Niveus Soraighe

Jasně žluté víno, velmi pěkné a svěží, má velmi intenzivní vůni s tóny lučního kvítí a šalvějových listů. Společně s tóny citrusového ovoce získává chuť na plnosti a komplexnosti, i díky podílu odrůdy Garganega.
240,-Kč

COMBE CALCAIRE BLANC – MOULIN DE GASSAC

Combe Calcaire bílé má lesklou bledě zlatou barvu, intenzivní vůni pomerančů a bílých květin. V chuti jsou dominantní citrusové tóny, s nádechem tropického ovoce a medu. Dlouhý a silný a svěží závěr s pikantní kyselinkou. Výborné s bílým drůbežím masem, rybami a měkkýši. Nejlepší teplota mezi 10 – 12 °C. Vinifikace: odtřapení hroznů, tři až pět dní macerace moštu na slupkách v nerezovém tanku, poté lisování moštu a alkoholická fermentace při řízené teplotě. Část vína poté zraje ve velkých dubových sudech po dobu pěti měsíců.
390,-Kč

COMBE CALCAIRE BLANC – MOULIN DE GASSAC

MOULIN-Á-VENT – CHÂTEAU DES JACQUES

Cru de Beaujolais. Nejznámější ve své kategorii vína mimojiné i pro svou mohutnost, eleganci a zároveň šťavnatost. Jestliže odrůda Gamay ve Fleurie dává hlavně květnaté tóny (jak francouzštináři odhadnou už z názvu vína), v Morgonu výrazně minerální vyjádření terroiru, Moulin-á-Vent je vyhlášen svou elegantní a zároveň „selskou“ plností. Gamay je dnes neprávém přehlíženou odrůdou, která má značný potenciál se v průběhu let ppostupně otevírat a nabízet další a další vrstvy své chutě i vůně. Není náhodou, že dříve byla vína z Gamay srovnatelné z burgundskými legendami z Pinot Noir. Chateau des Jacques je největší usedlost patřící pod burgundskou ikonu Maison Louis Jadot. Zdejším vínům je věnována stejná péče jako jejich velkým vínům z Cote d´Or kategorie Premier a Grand cru.
550,-Kč

MOULIN-Á-VENT – CHÂTEAU DES JACQUES

JAILLANCE – CLAIRETTE DE DIE CUVÉE IMPERIALE

Vlajková loď vinařství Jaillance. Francouzský sekt vyrobený tradiční, starodávno metodou nazvanou ancestral, kdy se do lahví plní víno ještě před úplným ukončením fermentace. Tímto přirozeným způsobem vzniká v lahvi tlak a následně šumění. Víno tedy nemusí dlohodobě zrát na kvasinkýách, otáčet, následně otevírat lahve a znovu dodávat „dozážní“ likér tak jak je tomu zvykem v Champagne. Víno pochází z jižní Francie z oblasti údolí Rhony, městečka Die, které je vyhlášené výrobou sektů. Použítá odrůda je Muškát s drobným podílem regionální odrůdy Clairette de Die. Celkově sladké šumivé víno s nízkým obsahem alkoholu (7%) je příjemným aperitivem ale i doplňkem všech sladkostí a dezertů.
350,-Kč

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kam na jídlo

studio KAROLÍNA

KUDY Z NUDY

pro-gastronomii-a-hotelnictvi

NOVÉ AKCE

  • PŘÍŠTÍ AKCE GASTRONOMICKÝ VEČER
  • Gastronomický večer V KLÁŠTEŘE TEPLÁ
  • FRANCOUZSKÁ RESTAURACE ZA TŘICÁTÝCH LET
  • Gastronomický večer LAHODNÁ ZVĚŘINA
  • Gastronomický večer ZA NAŠICH BABIČEK

NOVÉ KOMENTÁŘE

  • Romana Poplšteinová: GASTRONOMICKÝ VEČER V KLÁŠTEŘE TEPLÁ
  • Romana: Gastronomický večer na téma: VEČER PLNÝ RYB
  • Pavel: Gastronomický večer na téma WELLNESS MENU
  • Alan Remeš: Gastronomický večer LAHODNÁ ZVĚŘINA
  • Pavel: Gastronomický večer LAHODNÁ ZVĚŘINA

ZDE MŮŽE BÝT VAŠE REKLAMA

Zážitková gastronomie Alan Remeš - Gastronomický večer Všechna práva vyhrazena Alan Remeš - ARZO
Spravovat Souhlas s cookies
Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}